15.10.2013 10:11

Пинокио гостува на куклен театър Весел

В съботния афиш на куклен театър Весел, на 19-ти октомври от 11:00 ч. в читалище „Искра”, гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Търговище „Пинокио“. Това е втори спектакъл от репертоара на театъра, поканен на сцената на търновския куклен театър през новия творчески сезон.
След „Вълкът и седемте козлета“ търговищките кукленици ще изненадат търновските театрални зрители с популярната история за Пинокио, сътворена от Карло Колоди. Постановката и сценичната адаптация са на Русан Стаменов, а сценографията – на Боян Боев. Маските са дело на Емил Неделчев, а музиката на Ценко Минкин. Участват актьорите Ивелина Паскалева, Христо Златанов и Борислав Терзийски.
Вечната приказка е за Пинокио – сина на татко Джепето и главен герой в „Приключенията на Пинокио” (1883 г.) на италианския писател Карло Колоди. Малкото дървено човече, чийто нос пораства, когато лъже, е издялано от татко Джепето от голямо парче дърво. Това е история както за неговите приятели – Говорящия щурец, Синята фея, Пулчинела, Арлекин, така и за враговете му – Директора на театъра на куклите, куцата лисица и слепия котарак. А какво се случва в Града на глупците и на Полето на чудесата, зрителят узнава в края на спектакъла, когато Пинокио става истинско момче.
Спектакълът на Държавен куклен театър – Търговище „Пинокио“ е оригинален прочит на популярната приказка, талантливо представен от професионалните кукленици.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.