15.10.2013 10:45

Куклен театър Весел посреща Есента

В съботния афиш на куклен театър Весел – Велико Търново, на 26-ти октомври  от 11:00 ч. в читалище „Искра”, ще гостува Есента. Спектакълът „Есенен парад“ е едно от любимите заглавия в репертоара на театър Весел и е достатъчно популярно и търсено. Драматизацията и постановката са на Веселин Василев, куклите – на Стефка Кювлиева. Актьорският ансамбъл е познат на феновете на кукления театър – Елка Баланова и Веселин Василев. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
„Есенен парад“ е жизнерадостен спектакъл, в който чрез игрови елементи на художествения изказ се разширяват и задълбочават познанията на малкия зрител за есента. Героите, начело с Папагала и с помощта на децата, "рисуват" образа на златокосата Есен (кукла, създадена от художника в характерните за сезона багри). Нейната поява е предхождана от много тематични песни и игри, загадки, куклени етюди и изненади. Феерия от песни, багри и кукли...
„Есенен парад “ е поредният спектакъл на Весел, представен на куклената сцена за семейна публика. До края на сезона търновските артисти ще предложат и „Празник по никое време“, „Да измислим приказка“, „Коледни сънища“, „Коя е бабата? “.
Първата премиера на куклен театър Весел е през 1998 година. Спектакли на театъра са реализирани с финансовата подкрепа на Министерство на културата, РРЦК „Фабриката” и Швейцарската културна програма в България. Активна подкрепа на театъра оказва и Община Велико Търново. Актьорите на куклен театър Весел са участвали в програмите на национални и международни фестивали в България, Испания, Австрия, Чехия, Словения, Румъния, Китай, Сърбия, Русия със спектакли на български, испански, руски, английски и румънски език.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.