09.10.2013 15:00

Пресконференция по проект „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“

В сряда, 9 октомври, от 10:30ч., в зала 302 на Община Велико Търново се проведе начална пресконференция по проект „Бяло, пурпурно, синьо, зелено – следите на вечността. Утвърждаване образа на региона като уникална туристическа дестинация на националния и международен пазар“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 - 2013г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС. В нея взеха участие кметовете на трите общини – партньори по проекта: Велико Търново, Горна Оряховица, Дряново.
Основната цел на проекта е да подкрепи, популяризира и увеличи интереса към конкурентноспособни туристически атракции на територията на общините Велико Търново, Дряново и Горна Оряховица", каза ръководителят на проекта архитект Донка Колева. Стойността на проекта е 436 052, 79 лв. „Организиране на турове в самите градове, представяне на римското и антично наследство и на занаяти от Възрожденската епоха са част от акцентите в концепцията за общ регионален туристически продукт", допълни арх. Донка Колева. Предстои разработване на маршрутите, в които са включени местни забележителности като великотърновската Света гора, римският път край Дряново, античното селище Никополис ад Иструм, емблематичната за Горна Оряховица местност „Камъка“, а също така историческите музеи и музейни експозиции в трите общини. Проектът ще бъде представен чрез мащабна рекламна кампания, която ще популяризира туристическите продукти както в България, така и в чужбина. Общините ще се представят на борси в Италия и Лондон.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.