12.09.2024 14:38

Стартира проект „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“

Съгласно Националната стратегия за дългосрочна грижа и втория План за действие за периода 2022-2027 година за нейното изпълнение, следва да се реализира процесът на деинституционализация на грижата за хората с увреждания и възрастните хора.
По Националния план за възстановяване и устойчивост, Компонент „Социално включване“, Програма за Модернизиране на дългосрочната грижа, Община Велико Търново е конкретен бенефициент по процедура чрез директно предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции по BG-RRP-11.010 „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“.
На 05.09.2024 г. между Министерство на труда и социалната политика и Община Велико Търново се сключи договор за изпълнение на инвестиция BG-RRP-11.010-0082 „Реформиране на Дом за стари хора "Венета Ботева" гр. Велико Търново“ по Компонент „Социално включване“, инвестиция „Модернизиране на дългосрочната грижа“, процедура чрез директно предоставяне на конкретни крайни получатели BG-RRP-11.010„Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“.
Инвестицията е на стойност до 7 648 154.88 лева (седем милиона шестстотин четиридесет и осем хиляди сто петдесет и четири лева и осемдесет и осем стотинки), от които 6 373 462.39 лева от Механизма за възстановяване и устойчивост и 1 274 692.49 лева данък върху добавената стойност, невъзстановим съгласно Закона за данъка върху добавената стойност, дължим за изпълнение на дейностите.
Основни дейности са:
  1. Строително-монтажни работи за реформиране на Дом за стари хора;
  2. Обзавеждане и оборудване на ДСХ "Венета Ботева" гр. Велико Търново.
Срокът/периодът за изпълнение на инвестицията е от датата на сключването на настоящия договор до не по-късно от 31.12.2025 г.
Целта на процедурата е всички съществуващи домове за стари хора на територията на Република България в частност Дом за стари хора „Венета Ботева“ гр. Велико Търново да се приведе в пълно съответствие с изискванията на стандартите за качество на резидентната грижа за възрастни хора в надтрудоспособна възраст по отношение на специализираната среда за предоставянето на услугата.
Icon Стартиране на дейностите по процедура BG-RRP-11.010 - „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“ (182,9 KB)

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.