26.08.2024 17:02

По-добро покритие на мобилните мрежи поискаха кметове от Великотърновско

Изнесена приемна на Комисията за регулиране на съобщенията се проведе в Старата столица

Нуждата от подобряване на покритието на мобилните мрежи и телекомуникациите в населените места от община Велико Търново бе сред основните теми на откритата приемна на Комисията за регулиране на съобщенията, провела се в Старата столица.
Дискусията бе организирана от Община Велико Търново, Общинския съвет и КРС. Срещата бе открита от кмета Даниел Панов, председателя на местния парламент Венцислав Спирдонов и председателя на комисията Иван Димитров.
Това е част от съвместните усилия на институциите за подобряване на услугите за гражданите, подчертаха Даниел Панов и Венцислав Спирдонов.
В срещата се включиха също кметове и кметски наместници от населените места от общината, които очертаха проблемите с комуникациите, особено по време на природни явления. В най-близко бъдеще Комисията за регулиране на съобщенията, с подкрепата на местната власт, ще извърши измервания и ще създаде карта с реалното покритие на мрежите в населените места както от общината, така и от цяла България. Предстоят бъдещи съвместни срещи и лична комуникация по набелязаните проблеми и тяхното решаване в кратък срок.
Предстоят подобни изнесени дискусии и с други специализирани държавни органи, тъй като това е изцяло в интерес на гражданите, заявиха Даниел Панов и Венцислав Спирдонов.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.