05.08.2024 16:51

Кметът Панов разпореди проверка на подготовката в училищата за новата учебна година

Разширена комисия, назначена с нарочна заповед на кмета Даниел Панов проверява подготовката на училищата във Велико Търново за новата учебна година. Оглеждат се както вътрешните помещения и текущите ремонти, така и външните пространства – дворове, игрища, растителност, парапети, огради и др. За изпълнението на препоръчаните от комисията мерки има достатъчно време. Координацията е възложена на заместник-кмета проф. Георги Камарашев.
Проверява се също състоянието на тротоарите и пешеходните подходи, състоянието на пешеходните пътеки и наличието на съответните пътни знаци. Освежаването на пешеходните пътеки ще се извърши през последните 10 дни на август.
В СУ „Емилиян Станев“ основно се ремонтират външните спортни площадки. Те ще бъдат мултифункционални – за баскетбол, волейбол, хандбал и футбол на малки вратички. Вече е премахната старата настилка, положен е нов асфалт, предстои монтирането на цветна ударопоглъщаща материя, ремонт и обновяване на спортните съоръжения и на оградата.
Продължава работата по покривната част на СУ „Вела Благоева“, която бе компрометирана след градушката и бурята на 12 юни. Реконструкцията ще завърши до началото на новата учебна година.
Текущи ремонти се извършват по график и в останалите училища на общинска издръжка.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.