17.05.2024 16:50

Община Велико Търново надгражда грижите в домашни условия за хора в неравностойно положение

Община Велико Търново надгражда грижите в домашни условия, които осигурява чрез социални и здравни услуги за хора в неравностойно положение. Над 240 потребители, обхванати в рамките на Проект „Грижа в дома“ ще продължат да получават без прекъсване необходимата помощ в домашна среда чрез социалната услуга „Асистентска подкрепа“, информира Росица Димитрова – директор на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.
Предвид приключването на проектните дейности, още в края на миналата година Община Велико Търново предприе мерки за осигуряване на устойчивост за услугите и изпрати искане за увеличаване на броя на потребители по „Асистентска подкрепа“, което е одобрено като делегирана от държавата дейност.
Към днешна дата предоставяните по „Асистентската подкрепа“ социални и здравни услуги се реализират в 25 населени места от общината и обхващат общо 451 жители на общината в неравностойно положение – за тях се грижат 132 социални асистенти, медицински сестри, социални работници, психолог и шофьори.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.