19.04.2024 11:04

Международният форум „Културен туризъм“ с нова локация и период на провеждане

Международното туристическо изложение "Културен туризъм" през 2024 г. ще се проведе от 8 до 10 октомври във Велико Търново.
Туристическото изложение, конферентната програма и съпътстващите събития ще се състоят на територията на Бизнес център Велико Търново, носител на престижното отличие „Сграда на годината“ за 2023 г.
Освен експозиционни щандове за представяне на своя туристически потенциал, общините ще имат възможност да включат в програмата на форума свои събития, презентации, дегустации и др.
Предварителната конферентна програма включва:
  • Форум, посветен на съвременни урбанистични решения, които правят градовете привлекателни за туристи и жители и подобряват качеството на живот и туристическата инфраструктура /“Гостоприемен град“/;
  • Дискусия за възможностите за по-тясно взаимодействие между институциите, местната власт и бизнеса за развитие на туризма и споделяне на добрия опит на общини и региони от страната и чужбина;
  • Конференция за възможностите, които предоставят съвременните технологии, дизайн и експозиционна практика за подобряване на привлекателността на музеите и повишаване на интереса на посетителите.
В дните на Международното изложение „Културен туризъм“ 2024 г. ще се проведат:
  • Изложба на тематични сувенири на дестинации и уъркшоп за креативния потенциал на местните производители и социални предприятия.
  • Серия от образователни дегустации на вина, чай, кафе, уиски с участието на утвърдени експерти и представители на държави с традиции в отглеждането на елитни сортове.
За участие в Международното изложение „Културен туризъм“ са поканени делегации на туроператори и представители на търговски и туристически камари на Гърция, Германия, Испания, Турция, Северна Македония, Румъния, Сърбия, Азербайджан и Китай, с които участниците ще имат възможност да дискутират въпроси от взаимен интерес. Предвидена е и зона за двустранни срещи.
В рамките на Международното изложение „Културен туризъм“ по традиция се провеждат:
  • Национален конкурс за публикации и събития, свързани с културния туризъм "Чети и пътувай";
  • Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика.
Деловите дни на изложението са 9 и 10 октомври 2024 г. Официалното откриване е на 8 октомври, а връчването на наградите на участниците в Международното изложение „Културен туризъм“ 2024 г. ще се състои на 10 октомври от 19,30 часа.
До края на месец май организаторите ще оповестят подробности за програмата и условията за участие.
Изложението „Културен туризъм“ е най-авторитетната платформа за представяне на утвърдени забележителности, нови атракции и услуги, издания за култура и туризъм, фестивали и празници, които разкриват очарованието на всеки български регион.
Международното изложение „Културен туризъм“ се провежда по инициатива на Община Велико Търново и се организира от Общинската агенция за туризъм „Царевград Търнов” ЕООД.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.