16.04.2024 17:09

Велико Търново и Стара Загора обменят добри практики в сферата на образованието

Велико Търново и Стара Загора затвърждават партньорството между двете общини и продължават да обменят добри практики в сферата на образованието. На посещение в старопрестолния град са директори на детски градини, експерти и специалисти в ресора, а гостуващата група е ръководена от заместник-кмета „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова и началника на отдел „Образование и младежки дейности“ Станимира Димитрова.
Гостите бяха посрещнати и приветствани от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев. Системата на образованието във Велико Търново и общината бе представена от Теодора Филева и Хатидже Юсменова от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.
Обмен на идеи, работещи решения в предучилищното и училищно образование, мерки и методи на работа с младите хора и младежките организации бяха сред темите на разговора. Акцент бе поставен също върху модернизацията на образователната инфраструктура и иновативното обучение в детските градини и училищата.
Гостите от Стара Загора посетиха най-новата детска градина във Велико Търново – „Шареният замък“, която бе официално открита през 2022-а година. Специален подарък от името на кмета на Старата столица Даниел Панов за тях бе прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.