29.03.2024 14:49

С нови инвестиции Община Велико Търново насърчава развитието на кв. „Картала“

Кв. „Картала“ е най-динамично развиващият се квартал на Велико Търново през последните години. За удобство на жителите му Общината предвижда множество инвестиции, които ще бъдат реализирани поетапно и ще подобрят качеството на живот.
Стартираха подготвителните дейности по изграждането на новата детска градина в района на ул. „Александър Бурмов“ и ул. „Стоян Михайловски“.
Предвид все повечето млади семейства, които се установяват в кв. „Картала“, Община Велико Търново започва прединвестиционни проучвания и за ново училище в района. Преглеждат се подходящи локации за школото, финансови механизми за проектиране и за последващо изграждане.
Планирани са няколко нови пътни връзки, които да облекчат трафика и да оптимизират транспортното обслужване, както и изграждането на публична инфраструктураобществени паркинги, зони за спорт и отдих, кът за разходка на домашни любимци, тротоари и др. За новите придобивки е предвидено поетапно финансиране още в тазгодишния бюджет и инвестиционна програма.
Част от предложенията за обектите идват и от общински съветници, след поети от тях ангажименти към избиратели, коментира кметът Даниел Панов. Той припомни, че Община Велико Търново очаква да получи и останалите декари терени от бившето сержантско училище. На част от него вече е изграден и въведен в експлоатация обществен буферен паркинг за близо 200 автомобили и автобуси, както и комплекс за обслужване на електробусите, които ще бъдат интегрирани в обществения транспорт.
Две са планираните нови пътни връзки в северозападната част на кв. „Картала“. Едната ще извежда директно трафика от западнат част на ул. „Стоян Михайловски“ и ул. „Александър Бурмов“  през бившето сержантско училище към ул. „Беляковско шосе“. Другото е за директна връзка от източната част на кв. „Картала“ с кв. „Варуша“.
В инвестиционната програма на Общината за тази година са включени средства за проектиране на обществен паркинг и тротоар по ул. „Димитър Буйнозов“, както и ремонт на няколко локални вътрешни улици.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.