21.03.2024 17:02

Кметът Даниел Панов и ректорът на Варненския медицински университет с обща цел: Нови специалности във Филиал Велико Търново

Разширяване на учебната дейност и разкриване на нови специалности във Филиал Велико Търново на Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов“ /Варна/ е обща цел, за постигането на която ще работим заедно с новия ректор на висшето учебно заведение проф. д-р Димитър Райков и с новия директор на филиала доц. д-р Весела Иванчева. Това заяви кметът на Старата столица Даниел Панов след съвместната среща, провела се в Общината.
„Учебната база е отлична, установили сме много добро партньорство от разкриването на филиала през 2015-а година, което ще надграждаме и занапред. Има всички необходими условия за привличането на още студенти – както за специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, така и за други със здравна насоченост“, коментира Панов.
Филиал Велико Търново  е доказал своята роля и добавена стойност за местното здравеопазване. Медицинските сестри и акушерките днес са сред най-търсените кадри.
По повод Празника на Старата столица в учебната база се проведе ден на отворените врати, привлякъл интереса на много млади хора и ученици. Програмата включваше лекции-дискусии, интерактивни демонстрации на реалния учебен процес, медицински манипулации и превързочни техники на живо, видеопрезентации от операционна и родилна зала и др.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.