15.02.2024 16:58

Велико Търново е водеща туристическа дестинация за румънците

Велико Търново трайно е сред най-предпочитаните дестинации за румънските туристи. Само през 2023-а година музейните обекти и експозициите в старопрестолния град и Арбанаси са били посетени от 54 658 души от северната ни съседка. Това е с над 31% повече спрямо 2022-а година и с близо 67% повече в сравнение с предковидната 2019-а година.
Трайният интерес е факт и по време на Международното туристически изложение  ROMANIAN TOURISM FAIR (TTR), което се провежда в румънската столица Букурещ от днес до 18 февруари. Щандът на България е един от най-внушителните на борсата, а Велико Търново е сред водещите в българското представяне дестинации, с което се е ангажирал екип от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”.
Официални гости на откриването бяха посланикът на България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков и ръководителят на службата по търговско-икономическите въпроси Ивайло Маринов. Управителят на „Царевград Търнов” Борислав Йорданов се срещна с тях и проведе разговор за тазгодишното издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм”, на което се очакват представители на румънски туроператори и туристически инфлуенсъри.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.