12.10.2023 10:30

Церемония по откриване на модернизирана улица се проведе в Калафат

Церемония по откриване на модернизирана улица Strada Jiului се проведе в град Калафат (Румъния). Отсечката е с дължина 514 м и е с трансгранично значение, тъй като директно свързва градския възел с пристанището (инфраструктура TEN-Т).
Модернизацията се реализира в рамките на трансграничен проект “По-добре свързани вторични и третични точки в главната и широкоoбхватната мрежа на път „TEN-T”, чрез общи мерки в трансграничния регион“. Основната му цел е да се подобри проводимостта на Паневропейските транспортни коридори (ПТК) № 4, № 7 и № 9 в трансграничния регион на България и Румъния чрез преодоляване неудобството на невралгичните участъци в рамките на европейските коридори и техните кръстовища с държавни пътища и друга градска инфраструктура.
Целеви групи на проекта са представители на превозвачите с вътрешни и международни дестинации, представители на бизнеса, населението на областите Велико Търново /България/ и Калафат /Румъния/, доставчици на обществени услуги, НПО в сферата на безопасност на движението и опазване на околната среда, национални и регионални власти.
На церемонията по откриването присъстваха лично кметът на Калафат г-н Дорел Митулету, председателят на сдружение „Бъдеще днес“ г-н Иван Иванов, представители на българската и румънска общественост и медии.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.