19.09.2023 12:30

Временна организация на движението за периода 20-ти до 23-ти септември

Във връзка с отбелязване на 120 години от героичната смърт на Подпоручик Александър Панайотов се въвежда следната временна организация на движението, при    което се затваря за движение на пътни превозни средства следните улици и улични участъци:
ул. „Подп. Ал. Панайотов” в участъка от ул. „Любен Каравелов“ до подхода за Кооперативен пазар /от бул. „България/ на дата 20.09.2023 г. /сряда/ за времето от 17:30 ч. до 18:30 ч или до приключване на събитието.
Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България на 22 септември 2023 г. /петък/ и свързаните с празника културни и общессвени събития се въвежда временна организация на движението, както следва:
  • На 21.09.2023 г. /четвъртък/ се затварят за движение и паркиране на пътни превозни средства, както следва:
  • ул. „Васил Левски” в участъка от студентски стол до кръстовището с ул. „Христо Ботев“ за времето от 15,30 ч. до 18,30 ч. или до приключване на мероприятието във връзка с откриване на XVI Международен фестивал на военните оркестри и дефилир на участниците в него.
„Организация на движението, паркинги и гаражи” ЕООД гр. Велико Търново ще  освободи от паркирали пътни превозни средства ул. „Васил Левски” в участъка от студентски стол до Община Велико Търново от 15,30 ч. до приключване на събитието.
На 22.09.2023 г. /петък/ във връзка с реализацията на прояви предвидени в програмата за честване на 115–та годишнина от обявяване на Независимостта на България се затварят за движение и паркиране на пътни превозни средства, както следва:
  • пл. „Цар Асен І”; ул. „Климент Охридски” от църквата „Св. 40 мъченици” до пл. „Цар Асен І”; ул. „Иван Вазов” и ул. „Никола Пиколо” за времето от 07,30 ч. до 21,00 ч. или до приключване на събитието във връзка с изпълнение на празничната програма.
  • пл. „Велчова завера”, ул. „Стефан Стамболов” и  ул. „Независимост” до пл. „Майка България“ за времето от 11,00 ч. до 14,30 ч. за провеждане на празнично шествие и дефилир на участниците в XV Международен фестивал на военните оркестри.
  • ул. „Васил Левски” в участъка от студентски стол до кръстовището с ул. „Христо Ботев“,  ул. „Христо Ботев“ в участъка от кръстовището с ул. „Седми юли“ до кръстовището с ул. „Васил Левски“ за времето от 11,30 ч. до 14,30 ч. или до приключване на мероприятието във връзка с полагане на гирлянди на паметник „Майка България“.
  • ул. „Васил Левски” в участъка от студентски стол до кръстовището с ул. „Христо Ботев“,  ул. „Христо Ботев“ в участъка от кръстовището с ул. „Седми юли“ до кръстовището с ул. „Васил Левски“, ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Независимост“ до кръстовището с ул. „Христо Ботев“, ул. „Христо Караминков“ и ул. „Опълченска“ от 16,30 ч. до приключване на събитието във връзка с празничната програма.
Във връзка с реализацията на 3D Mapping show „Величието на Асеневци” на 23.09. 2023 г. /събота/ се затваря за движение на пътни превозни средства и освобождава от паркирали МПС следните територии:
  • Пътния подход от пътя около хълма Света гора към ХГ „Борис Денев” и ул. „Васил Левски“ от студентски стол до кръстовището с ул. „Христо Ботев“,  ул. „Христо Ботев“ в участъка от кръстовището с ул. „Седми юли“, ул. „Независимост, ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Христо Караминков“, ул. „Опълченска“, ул. „Генерал Гурко“, ул. „Хаджи Димитър“, ул. „Митрополит Панарет Рашев“, ул. „Велчо Джамджията“, ул. „Иван Вазов“, ул. „Никола Пиколо“ до площад „Цар Асен I“ за времето от 18,00 ч. до 23,00 ч. или до приключване на мероприятието.
Ще бъде осигурен пропускателен режим за пешеходци на Стамболовия мост.
Във връзка с историческа възстановка „Посрещане на Княз Фердинанд на гара Трапезица и обявяване Независимостта на България“  в  град Велико Търново се въвежда временна  организация  на  движението в гр. В. Търново на 23.09.2023 г. /събота/, като:
Затваря се за движение на пътни превозни средства улица „Дервеня” в участъка от кръстовището с улица „Ксилифорска“ и Републикански път III-514 до сградата на гара Трапезица, за времето от 08:00 ч. до 10:30 ч. или до приключване на събитието. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.