03.07.2023 17:00

Конференцията „Digital4Tarnovo: Нови дигитални възможности“ събра IT предприемачи и експерти от цяла България във Велико Търново

Предприемачи, експерти и работещи в сферата на високите технологии от цяла България се събраха във Велико Търново за второто издание на конференцията „Digital4Tarnovo: Нови дигитални възможности“. 250 бяха участниците в събитието спрямо първата година, което е с повече от 150% увеличение.
Конференцията бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Нейко Генчев, Любомир Атанасов от организаторите Internet Media Group и ректора на НВУ „Васил Левски“ бриг. генерал Иван Маламов. Сред гостите бе и новият ректор на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Димитър Димитров.
„Велико Търново е най-подходящата локация за дигитално предприемачество в новите условия в глобален план. Старата столица е уникален град по много показатели – над 1000 културно-исторически паметници, уникален ландшафт и архитектура. Естествените ни приоритети са културно-историческото наследство и туризмът, но те се свързват и комбинират прекрасно с дигиталното предприемачество“, коментира Нейко Генчев.
„Digital4Tarnovo“ е второто събитие на Фондация „Digital4“ във Велико Търново. Конференцията е част от мащабния проект Digital4Bulgaria, който обединява 10 града в България. Съорганизатори на събитието са European Digital Experts Association и сдружение „Дигитален Търновград“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.