16.05.2023 11:30

„Ротаракт“ подпомага двойка от Велико Търново за ин-витро процедури

Поредна успешна кампания реализираха „Ротаракт клуб“ – Велико Търново и Фондация „Искам бебе“, с подкрепата на Общината. След петото издание на инициативата „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ отново бъде подпомогната двойка от старопрестолния град, нуждаеща се от асистирана репродукция и ин-витро процедури, за да има дете.
Акцията се проведе на 7 и 8 март, а събраните средства, заедно с реализирания остатък от миналата година са 2818 лева. Двойката, която ги получава бе изтеглена с жребий по време на заседание, в което участваха заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, елект-президентът на „Ротаракт“ Марий Стоянов, президентът на клуба Адриана Петкова, председателят на Фондация „Искам бебе“ във Велико Търново Вероника Михайлова и нотариус Дешка Рачевец.
Кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ се провежда от 2019-а година. Четири двойки са подпомогнати в усилията им да имат дете, две са родените бебета, предстои раждането на трето пеленаче. Инициативата на „Ротаракт“ е в унисон с програмата за асистирана репродукция, която Община Велико Търново реализира повече от десетилетие.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.