11.05.2023 16:00

С официална церемония "Първа копка" бе даден стартът на кръговото кръстовище между "Беляковско шосе", ул. "България", ул. "Полтава", ул. "Освобождение" и ул. "Краков"

На официална церемония „Първа копка“, провела се на 10.05.2023 г. в гр. Велико Търново бе даден стартът на строително-монтажните работи за изграждане на кръгово кръстовище между "Беляковско шосе", ул. „България“, ул. „Полтава“, ул. „Освобождение“ и ул.
„Краков“. Обектът е част от мащабния проект „Интегриран градски транспорт на град Велико Търново“, изпълняван от Община Велико Търново.
Заместник-кметът на Община Велико Търново – Нейко Генчев отбеляза, че мястото е изключително важно от транспортна гледна точка и именно затова Община Велико Търново го е включила в един от най-големите и важни проекти, осъществявани с европейски средства, а именно проекта за интегриран градски транспорт.
Инж. Динко Кечев поясни, че изграждането на кръговото кръстовище между ул.
„Беляковско шосе“, бул. „България“ и улиците „Полтава“, „Освобождение“ и „Краков“ цели подобряване на транспортно-експлоатационните качества, пропускателната му способност, създаване на комфортни условия на шофиране, облекчаване на трафика при пиковите часове и благоустрояване на района около новия пътен възел с оглед осигуряване на условия за безопасност на движението.
Той допълни и че проектното предложение и геометричните характеристики са съобразени с нормативните изисквания. Обхватът на проекта включва всички връзки на засегнатите улици, два „обръщача“ в обхвата на кръстовището, както и са включени зони за паркиране с 41 паркоместа, които ще бъдат отделени от активното движение.
От Община Велико Търново заявиха, че се очаква проектът да бъде завършен през летните месеци и най-късно през юли или началото на август ще се извърши асфалтирането и полагането на новата пътна маркировка.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.