07.04.2023 16:00

Във Велико Търново да се обучават рехабилитатори, здравни асистенти и кинезитерапевти предлага кметът Панов

Три нови специалности обучение на здравни асистенти, рехабилитатори и кинезитерапевти да бъдат създадени във Филиал Велико Търново на Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов“ в най-скоро време. Около тази идея се обединиха кметът на Старата столица Даниел Панов и ректорът на висшето училище проф. д-р Валентин Игнатов по време на работна среща.
Община Велико Търново и университетът работят в много добро партньорство вече близо девет години, а тази стъпка ще го надгради, категорични бяха кметът Панов, проф. Игнатов и доц. Диана Димитрова, която е директор на филиала, разположен в сградата на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.
В Световния ден на здравето и Деня на здравния работник – 7 април, Даниел Панов поздрави студентите от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ и им благодари, че са избрали професия, посветена на грижата за човека. Благодарност кметът изказа също на преподавателите и специално – на ръководството на филиала. „Филиалът на Медицинския университет „Д-р Параскев Стоянов“ във Велико Търново дава своята добавена стойност за местното здравеопазване - медицинските сестри и акушерките днес са сред най-търсените кадри и съм горд, че вече девет години те се обучават тук – във Велико Търново, където голяма част от тях остават. Като председател на Сдружението на общините ще отстоявам държавата да направи необходимото за адекватни заплати – както за тях, така и за всички здравни работници“, каза още Даниел Панов.
Подарък от Общината за празника бе гостуването на талантливите деца и ученици от Общинския детски комплекс и от  Ансамбъл „Българче“, които пресъздадоха обичая Лазаруване.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.