11.02.2023 12:00

Във Велико Търново отново стартира еко-инициативата „Моята градинка“

Общината осигурява цветя, храсти и дръвчета за по-зелени междублокови терени

За единадесета поредна година Община Велико Търново обявява еко-инициативата „Моята градинка“. Жителите на старопрестолния град отново ще могат да превърнат пространствата край жилищните сгради в красиви цветни и зелени кътове. Необходимият разсад – цветя, храсти и дръвчета, ще бъде осигурен безплатно.
Молбите за залесяване на терените общинска собственост ще се приемат от 13 февруари до 10 март включително. Инициативата „Моята градинка“ е отворена за всички собственици на имоти в града, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения ред.
Заявленията трябва да бъдат депозирани до деловодството на Община Велико Търново. В тях трябва да бъде посочен теренът, който ще се облагородява, както и предпочитаните растения.
След приема на документацията работна група от администрацията ще огледа както пространствата за озеленяване, така и дали избраните от хората растения са подходящи за съответните терени. Ако дадени видове не могат да бъдат засадени на конкретното пространство, те ще бъдат заменени с други.
Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. В десетте издания досега са облагородени над 190 обществени зони и междублокови пространства по идеи на гражданите. Засадени са над 8300 цветя и храсти, както и повече от 220 дръвчета.
Допълнителна информация великотърновци могат да получат от общинския отдел „Околна среда”, на телефон 062/619-502.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.