09.02.2023 14:00

Мачът „Левски“ - „Черно море“ във Велико Търново променя движението тази събота

Столичният „Левски“ приема отбора на „Черно море“ /Варна/ тази събота /11 февруари/. Срещата е от 17,30 ч. на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. За гарантиране на сигурността и безопасността на феновете ще бъде въведена временна организация на движението покрай спортния комплекс и в широкия център на града.
Във връзка с планирано шествие, организирано от Национален клуб на привържениците на ФК „Левски“ – София и „Олд Кепитъл Бойс“, в периода от 15,00 ч. до 17,00 ч. на 11 февруари /или до приключване на шествието/ поетапно ще бъдат затваряни улиците по следния маршрут: Площад „Майка България“ - ул. „Васил Левски“ – Съдебна палата - „бул. „България“ - ул. „Любен Каравелов“ /в участъка от бул. „България“ до ул. „Йоновка“/ - ул. „Йоновка“ - северен вход на стадион „Ивайло“.
По гореописаните улици се забранява паркирането на автомобили за времето от 8,00 ч. до 19,30 ч. /или до приключване на шествието/ на 11 февруари.
В съботния ден от 8,00 ч. сутринта до приключване на футболната среща и изтегляне на привържениците ще бъде затворени за движение и следните улици:
  • „Филип Тотю“ – от кръстовището с бул. „Никола Габровски“ до пресечката с ул. „Йоновка“;
  • „Тодор Балина“ – от кръстовището с бул. „България“ до пресечката с ул. „Любен Каравелов“, както и паркингът пред северния вход на стадиона;
  • „Славянска“ – в участъка от бул. „Никола Габровски“ до ул. „Тодор Балина“;
  • „Бойчо Войвода“ – в участъка от бул. „Никола Габровски“ до ул. „Филип Тотю“;
  • „Вела Благоева“ – в кръстовището с ул. „Славянска“.
Движението по ул. „Йоновка“ ще се осъществява двупосочно. Феновете могат да използват за паркиране площадката, намираща се западно от стадион „Ивайло“, чийто вход е откъм горепосочената улица.
При необходимост органите на реда могат да ограничават или да спират движението на автомобили и по други улици край стадион „Ивайло“.
Осигурен е оптимален пропускателен режим за влизане и напускане на стадиона.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.