19.01.2023 14:00

Най-голямата журналистическа асоциация в Румъния отличи кмета на Велико Търново Даниел Панов

Приз получава и великотърновският историк Емил Врежаков

Асоциацията на журналистите и писателите в сферата на туризма в Румъния отличи кмета на Велико Търново Даниел Панов и историка от Регионалния исторически музей в старопрестолния град Даниел Панов. Наградите за доброто двустранно партньорство са обявени по време на събитие в Букурещ, посветено на 65-а годишнина от учредяването на организацията. Информацията е на Българската телеграфна агенция – единствената българската медия, поканена да присъства на церемонията.
„България е най-посещаваната страна от членовете на нашата асоциация. Само миналата година две групи членове на нашата организация посетиха част от Северна България - от Русе до Разград (включително Свещари), както и възхитителния маршрут, който включваше Силистра, Калиакра, Албена, Балчик, Велико Търново. Има общини от другата страна на Дунава, които знаят какво е приятелство. С България имаме едно от най-последователните сътрудничества", заяви пред БТА председателят на Асоциацията Михай Огринжи.
През октомври миналата година група от организацията бе посещение във Велико Търново и Арбанаси, провеждайки и среща с кмета Даниел Панов. „Всеки от нас ще разкаже, че България и Велико Търново трябва да бъдат посетени“, категорични бяха представителите на най-голямата журналистическа асоциация в Румъния пред Панов.
Асоциацията на журналистите и писателите в сферата на туризма в Румъния има над 200 активни членове - журналисти, автори и издатели на пътеписи, фоторепортери, фотографи, блогъри и дори кулинари, както и преподаватели, работещи във факултети с профил туризъм, ръководители на туристически агенции, хотелиери, ресторантьори. В организацията членуват хора, които живеят и работят не само в Румъния, но и в Молдова, Украйна, Унгария, Италия, Испания, САЩ и България, съобщава още БТА.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.