29.12.2022 10:00

Община Велико Търново закупува нов автомобил за Домашния социален патронаж

Проектът получава средства от Министерството на труда и социалната политика

Проектно предложение на Община Велико Търново за закупуване на лекотоварен автомобил за разнос на храна за нуждите на Домашния социален патронаж бе одобрен от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.
Проектът е финансиран от Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“. Общата му стойност е в размер на 42 000 лв. От тези средства 79% (33 180 лева) са безвъзмездна финансова помощ, която Община Велико Търново ще получи от фонда, а собственото участие е 21% - 8820 лева.
В резултат ще бъде доставен фабрично нов лекотоварен автомобил за Домашен социален патронаж – Велико Търново. По този начин ще се обнови и модернизира автопаркът на услугата, в която ежедневно се приготвя и доставя храна на повече от 600 потребители от 18 населени места на територията на общината. Ще се оптимизира работният процес за персонала, пряко ангажиран с разноса на хранителните продукти, което ще спомогне за повишаване качеството на услугите, предоставяни от Домашен социален патронаж.
Реализацията на настоящия проект подкрепя дейностите, които Община Велико Търново ще изпълнява по новия проект „Топъл обяд”. Считано от първия работен ден на новата година – 3 януари, 200 лица в неравностойно социално положение ще получават безплатно приготвена храна за обяд.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.