11.12.2022 12:00

Велико Търново е в готовност за очакваните снеговалежи

24-часови дежурства са въведени във Велико Търново като част от възложените от Общината дейности по зимна поддръжка. Над 1800 тона инертни материали – сол, пясъчно-солна смес и айсмелт против обледяване, са налични в базата на фирмата изпълнител. В готовност за работа са и 20 машини – снегорини, камиони за разпръскване и комбинирани машини. Осигурена е малогабаритна техника за кв. „Варуша“.
Старопрестолният град е в готовност при влошаване на времето и реализиране на прогнозите за снеговалежи през новата седмица, коментира заместник-кметът проф. Георги Камарашев.
56 км. е първостепенната улична мрежа във Велико Търново. От тях 33 км. са главните транспортни улици, които се чистят с най-голям приоритет и трябва да бъдат проходими до края на втория час от началото на снеговалежите.
85 души от общинското предприятие „Зелени системи“ ще се грижат за почистването на тротоари, паркове, пешеходни пространства, стълбища и др. Те разполагат с четири роторни снегорина.
С достатъчно количество пясъчно-солна смес и материали против заледяване разполага и фирмата, която отговаря за поддръжката на общинската пътна мрежа с дължина 200 км., техниката е в готовност.
Сформирани са дежурни екипи, които да реагират максимално бързо при проблеми с тока, водата и съоръженията по газопреносната мрежа.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.