20.04.2013 15:00

Даниел Панов се срещна с Посланика на Република Виетнам Негово Превъзходителство г-н Ле Дък Лиу

  На 19 април, петък, кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов  проведе среща с Посланика на Република Виетнам Негово Превъзходителство г- Ле Дък Лиу. Негово Превъзходителство бе на чело на делегация от четирима представители на посолството, които обсъдиха широк кръг от въпроси с кмета на общината. Централно място в разговорите зае предложението на Негово Превъзходителство за установяване на близки връзки и побратимяване с град Хюе във Виетнам.
Според Посланика това е старинен град, в който се намират два обекта със статут на „световни дадености”.  В града и региона има 5 обекта със статут на световни ценности и още 10 със статут на интересни места. Името на града на виетнамски означава „мир и хармония”. Хюе е известен, като „императорският град”- той е сред малкото, в които са запазени дворци, гробници и старинни храмове.
Ще бъдат проведени проучвания и разговори, относно възможността двете страни да обменят туроператори, които да проверят възможността за активизиране на туристическият обмен. Посланика подчерта, че Виетнам има устойчив интерес към развиване и активизиране на контактите и отношенията с България и Велико Търново. Той беше впечатлен от средищното място на Старата столица не само в България, но определи града и като средище на комуникациите и транспортните коридори  между Европа и Азия. Негово Превъзходителство декларира желание за сключване на споразумение между двете държави в областта на туристическата индустрия.
Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов заяви удовлетворението си от факта, че Посолството на Виетнам вече е традиционен участник в международно изложение „Културен туризъм”. Господин Панов декларира пред посланика, че би се радвал на възможността старата столица да си партнира успешно и ефективно с град в Република Виетнам. Той изрази увереност, че двата града могат успешно да си сътрудничат в областта на опазване на културно- историческото наследство, културата, образованието и бизнеса.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.