08.06.2022 14:00

Велико Търново отново с кампания за събиране на опасни битови отпадъци

Поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще се проведе във Велико Търново. На 9 и 10 юни в големите квартали „Картала“ и „Колю Фичето“ ще бъде разположен мобилен пункт. Във всеки от двата дни работното му време ще е от 10,00 до 16,00 ч.
В кв. „Картала“ пунктът ще бъде обособен на паркинга на ул. „Стоян Михайловски“ в четвъртък, а в петък тази седмица акцията продължава в кв. „Колю Фичето“ – на паркинга на ул. „Симеон Велики“ срещу Mall Veliko Tarnovo.
Всеки може да предаде следните видове отпадъци:
- лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуоресцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти, химикали, пестициди, масла и лепила;
- излязло от употреба електрическо и електронно оборудване;
- негодни за употреба батерии и акумулатори;
- излезли от употреба гуми.
Организатори са Община Велико Търново и „Балбок Инженеринг“ АД.
Кампанията е втората от поредица акции за събиране на опасни битови отпадъци, планирани през 2022-а година. Първата от тях се проведе през февруари, а жителите на старопрестолния град отново доказаха високата си екологична култура – събраното количество отново постави Велико Търново сред водещите градове по правилно оползотворяване на този тип смет. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.