31.05.2022 12:30

„Ротаракт“ клуб подпомага с 3 157 лева двойка с репродуктивни проблеми от Велико Търново

Днес, 31 май 2022 г. в сградата на Община Велико Търново в присъствието на нотариус Румен Рачевец бе обективирано решението за предоставяне на 3 157 лева за подпомагане на двойка с репродуктивни проблеми от Велико Търново.
В присъствието на Заместник кмета на общината г-жа Снежана Данева – Иванова, Директор на Дирекция “Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, представители на „Ротаракт“ клуб и Фондация „Искам бебе“ бе определена двойка с репродуктивни проблеми, която ще получи събраните от благотворителната кампания „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ 3 157 лева.
През 2021 г. събраните 1620 лева са останали неоползотворени, след като избраната двойка се е отказала от тях. Заедно със събраните през 2022 година 1537 лева ще бъде дадена възможност на двойка от Велико Търново да финансира процедурите по сбъдването на мечтата си да имат свое дете.
Заместник кмета госпожа Снежана Данева Иванова приветства всички с „Добре дошли“ и благодари за прекрасната и благородна инициатива нае „Ротаракт“ клуб и на всички партньори. „Благодаря ви за прекрасната и благородна инициатива, която е устойчива и сбъдва мечти“- обърна се госпожа Данева – Иванова към присъстващите.
Тя припомни, че Община Велико Търново вече 11 години подкрепя семейни двойки с репродуктивни проблеми. Подкрепени са 190 семейни двойки. В рамките на програмата вече са родени 68 бебета, , от които 12 двойки близнаци.
На сесия на Великотърновски общински съвет на 26.05.2022 г. за подпомагане през 2022 г. са одобрени 26 двойки с репродуктивни проблеми.
Представителя на „Ротаракт“ Марий Стоянов изрази благодарност от взаимодействието с Община Велико Търново и заяви удовлетвореността от факта, че клуба е провел 4 благотворителни кампании, в резултат на които е осигурил средства, които са помогнали на 2 двойки  да имат свои деца.
Директора на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ благодари на всички и изрази общата увереност, че най-голямо удовлетворение на всички институции, организации и хора, заети с тази кампания носят добрите вести и детският смях.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.