23.05.2022 12:30

750 абитуриенти ще дефилират по червен килим във Велико Търново

Изпращанията на зрелостниците са на 23, 24 и 25 май

Близо 750 зрелостници ще дефилират по червен килим във Велико Търново. За дванадесета поредна година в Старата столица ще се проведат изпращания в стил Холивуд – те започват още тази вечер /23 май/, ще продължат на 24 и 25 май. 250-метров е червеният килим, който ще бъде положен пред Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.
Част от церемонията е и връчването на лентите на пълните отличници. Всеки зрелостник ще получи и специално послание от кмета на Велико Търново Даниел Панов.
На 23 май от 18:30 ч. по червения килим ще дефилират дванадесетокласниците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.
Изпращането навръх празничния 24 май започва в 18,15 ч., а последователно пред жителите и гостите на Велико Търново ще преминат зрелостниците от ПГСАГ „Ангел Попов“, СГИ по икономика, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Емилиян Станев“ и ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.
От 18:00 ч. на 25 май е изпращането на абитуриентите от ПМГ „Васил Друмев“, ЧПГ – АК „Аркус“, ПГЕ „Александър Попов“, Спортно училище „Георги Живков“, СУ „Вела Благоева“ и ПГ по моден дизайн.
Дефилетата са организирани от Община Велико Търново, а за спокойното им протичане е създадена необходимата организация с институции, училища и партньори.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.