06.04.2022 16:30

Даниел Панов откри бизнес форум на Българската банка за развитие

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и изпълнителният директор на Българската банка за развитие Стоян Арабаджиев откриха бизнес форум в Старата столица, по време на който бяха представени формите на подкрепа и насърчаване на предприемачеството от страна на финансовата институция. Срещата събра десетки представители на компании, развиващи дейност в различни сфери на икономиката.
Даниел Панов подчерта, че пред последните години Велико Търново е сред десетте центрове на икономическия растеж в България, затова и в новия програмен период градът и общината ще са сред приоритетните бенефициенти по мерките за градско развитие. Този фактор, заедно с основата на местната индустрия – туризъм и свързани услуги, лека промишленост, IT и изнесени бизнес-услуги правят старопрестолния град подходящ за партньорство между Българската банка за развитие и компаниите, очерта кметът Панов.
 „Живеем във време, в което преминаваме през няколко кризи. И пандемията, и войната в Украйна влияят негативно на обществените сфери и на бизнеса. Нека си помагаме – по-добрият живот на хората е наш общ приоритет, а в лицето на местната власт имате доказан партньор“, обърна се към екипа от ББР и към бизнеса Даниел Панов. По негова инициатива във Велико Търново ще бъдат организирани и допълнителни срещи на експертно ниво между представители на банката и бизнеса за конкретни въпроси, детайли по програмите за финансиране и др. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.