26.02.2022 14:00

Велико Търново открива координационен център за хора, евакуирани от Украйна

Координационен център за подкрепа на български и украински граждани от Украйна, които търсят убежище и подслон в България, ще бъде създаден в Община Велико Търново от понеделник – 28 февруари. Това съобщи кметът на Старата столица Даниел Панов. Места за настаняване вече са осигурени в Кризисния център за лица в старопрестолния град, водят се разговори с хотелиерите и с къщите за гости.
От 28 февруари ще бъде активен телефонен номер към координационния център - 0883247410 (359883247410) – за връзка с хора, напуснали Украйна заради военните действия, които се нуждаят от подслон, храна, помощ и др.
В координационния  център ще се събират данни за възможните места за настаняване – хотели, къщи за гости, общински и социални жилища и други обекти, които могат да бъдат пригодени за целта. Десетки великотърновци вече заявиха готовност да помогнат с вуподслон.
На следващ етап координационният център ще съдейства на хората, потърсили убежище, да си намерят работа, да получат медицинска помощ, ако имат деца – за прием в детски градини и училища.
Контактите на координационния център ще бъдат изпратени и на побратимения на Велико Търново украински град Полтава.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.