16.11.2021 18:00

Мащабният ВиК-ремонт във Велико Търново затваря част от улица „Бачо Киро“

Продължават дейностите по проекта за основен ремонт на ВиК-мрежата под целия булевард „България“. Паралелно със смяната на водопровода и канализационния колектор по улица „Цар Самуил“, от утре започва да се работи и в участъка от улица „Бачо Киро“ до района на Студентски стол №2.
Въведена е временна организация на движението за периода до приключване на строителните работи. Затваря се за движение улица „Бачо Киро“ в участъка от ул. „Цар Тодор Светослав“ до Съдебната палата. Остава затворена и улица „Цар Самуил“.
В направление „Летен театър – Съдебна палата“ най-лесно е да се ползва маршрут по улиците „Христо Ботев“ и „Васил Левски“, или алтернативен – улица „Цар Тодор Светослав“ /западно от ДКЦ 1/, ул. „Бачо Киро“ /участъкът от ул. „Цар Тодор Светослав“ до ул. „Седми юли“ остава отворен/, ул.  „Седми юли“, ул. „Мармарлийска“.
В направление площад „Марно поле“ – Летен театър движението е по ул. „Цар Тодор Светослав“ и по отворения участък от ул. „Бачо Киро“.
Променя се движението на автобусна линия №3 в посока Дебелец. Автобусите ще се движат покрай Община В. Търново двупосочно. Маршрутите на градските линии не търпят изменения.
За предстоящите етапи в посока булевард „България“ информация за временните промени в трафика ще бъде публикувана своевременно.
Над 4 км. ще е новата мрежа – водопровод, локални връзки и канализационен колектор.
Очакваните ползи са решаване на проблемите с непрекъснатите ВиК-аварии по целия булевард „България“ и в центъра на града, както и значително подобряване на отводняването. Така ще се сложи край на „наводняването“ на ул. „Васил Левски“ и района на Съдебната палата при проливни дъждове.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.