07.10.2021 17:00

Кметът Даниел Панов се срещна с посланика на Южна Корея Ли Хо-шик

Работна среща проведоха кметът на Велико Търново Даниел Панов и новоназначения посланик на Южна Корея – Н. пр. Ли Хо-шик. Панов запозна дипломатическия представител със съвременното развитие на града и общината, икономическия профил и потенциала за инвестиции, с утвърдения облик на Старата столица като културно-историческа и духовна столица, просветен център и целогодишна туристическа дестинация.
Образование, култура и туризъм, инвестиции в IT-сектора и в зелената енергия бяха очертани като области, в които Велико Търново и Южна Корея имат реална възможност да разширят партньорството си, стана ясно по време на разговорите. Посланик Ли Хо-шик благодари на Даниел Панов за съдействието, което е оказал за стартирането на програма за изучаване на корейски език във Великотърновския университет и посочи, че тя ще бъде развивана и занапред. Дипломатът изрази своето желание за южнокорейско участие в Международното изложение „Културен туризъм“ през 2022-а година и в културния календар на града.
Местната власт се оказа гръбнакът на държавата в настоящата ситуация на политическа криза, подчерта Даниел Панов. Тази нестабилност бави ключовите инфраструктурни проекти за Северна България – магистралите „Хемус“ и „Русе – Велико Търново“ с тунела под Шипка, посочи Панов. Той изрази надежда, че след 14 ноември разумът ще надделее и с избора си хората ще изпратят в Народното събрание политици с управленска визия и експертиза, които знаят какво представлява държавното управление и ще излъчат стабилно правителство. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.