01.10.2021 17:00

Деца от социални услуги във Велико Търново зарадваха възрастните хора за празника им

Деца и младежи от девет социални услуги във Велико Търново и общината зарадваха възрастните хора в старопрестолния град по случай празника им. Те изработиха над 200 празнични картички с уникални послания по повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Инициативата бе на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.
Творбите на децата зарадваха хората, които посещават клубовете на пенсионера и инвалида в старопрестолния град и Дневния център за стари хора в кв. Бузлуджа. За възрастните хора в населените места от общината също имаше подаръци – сувенири и картички с оригинални послания, подготвени от малчуганите от центровете за работа с деца и младежи.
Жест имаше и към живеещите в Дома за стари хора „Венета Ботева“ – празничните сувенири за тях бяха подготвени от малките възпитаници деца в Детска градина „Слънчев дом.
В навечерието на Международния ден на възрастните хора посетителите на Клуба на пенсионера и инвалида в Арбанаси, съвместно с Народно читалище „Иларион Драгостинов 1897“ почетоха Патриарха на българската литература Иван Вазов. Председателят на клуба Гинка Стефанова, заедно дългогодишния учител по български език и литература Елка Мянова представиха кратка история за творчеството и живота Вазов. Гост на поетичния рецитал и прочит на известните Вазови произведения бе и Росица Димитрова - директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Тя изказа своята голяма благодарност и признателност за достойния пример, който жителите на Арбанаси дават с опазването на ценностите и традициите, предавани от тях на техните деца и внуци. Поздрав към всички отправи и кметът на Арбанаси Тошо Кръстев.
Специална изненада за деня на възрастните хора направиха децата от Център за работа с деца и младежи в Арбанаси. Те подариха на присъстващите красив папирус със свои авторски стихотворения на тема „Баба и Дядо“.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.