12.08.2021 17:00

Изнесени центрове за ваксинация ще има в кварталите на Велико Търново

„Зелени коридори“ – в селата и за учителите

Община Велико Търново ще отвори временни имунизационни пунктове за ваксинация срещу Covid-19 – по разпореждане на кмета Даниел Панов е създадена необходимата организация, а „зелените коридори“ ще работят от 18 август.
Точната локация на мобилните екипи в кварталите ще бъде публикувана в началото на новата седмица. Всеки ще може на място да избере предпочитания тип ваксина - Pfizer и Moderna /иРНК/, Astra Zeneca и Jansen /векторна/.
До 15 август кметовете на населените места от общината също трябва да изготвят списъци с желаещи за ваксинация, за да бъдат изпратени отново мобилни екипи.
„Зелени коридори“ ще бъдат разкрити от 1 септември и за работещите в сферата на образованието. До 20 август всяко училище, детска градина и детска ясла трябва да предостави списък с желаещите за ваксинация педагози и непедагогически персонал.
Утре (13 август) във Велико Търново продължава работата на временните имунизационни центрове в сградата на Регионалната здравна инспекция, МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и Специализираната кардиологична болница. На 14 август ще работи ваксинационният център в РЗИ. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.