19.07.2021 16:30

Община Велико Търново подарява танцовия театрален спектакъл „Рачо Ковача“

Драматичните събития от края на XIV век ще оживеят на сцената на Летния театър в старопрестолния град в танцовия театрален спектакъл „Рачо Ковача“ по едноименния роман на Марко Недялков. Чрез оригинално съчетание на танц, симфонична музика, декори и анимация ще бъде пресъздадена борбата на Търновското царство срещу османския поробител и съдбата на болярката Божена, двамата й синове и дъщеря й Ружица.
Постановката е на Фолклорна танцова формация „Търновска царица“ с художествен ръководител Георги Радев, който е режисьор и хореограф на сценичната творба. Танцовият театър е подарък от Община Велико Търново към жителите и гостите на старата столица и ще бъде представен на 21 юли /сряда/ от 21,00 ч. при свободен вход.
12 танцувални картини ще опишат историята на Божена и хората, повярвали и тръгнали с нея, за да се спасят от поробването. Музиката е написана от маестро Емил Костурков, а създател на анимираните декори е Марио Радев. Лириката и вокалите са дело на Соня Костуркова и Емил Костурков.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.