28.06.2021 12:30

Детско книжно парти на 3 юли ще зарадва с книжки и изненади великотърновските малчугани

Детско книжно парти организират на 3 юли, събота,  в старата столица издателство „Атеа“ съвместно с община Велико Търново. Събитието е част от програма Арт лято и ще започне от 16,30 часа на сцената в парк Асеневци, до Художествена галерия „Борис Денев“.
За децата на Велико Търново организаторите са подготвили анимации, детска дискотека, викторина с награди - детски книжки и много изненади.
Гост на детското парти ще е Асен Сираков, който ще представи новата си четирилогия за семейно четене „Четвъртото неизвестно“. В четирите нови книжки с „истории без възраст“ децата и техните родители ще открият както приказни герои – вещици, принцове, принцеси и говорящи животни, така и персонажи от реалния живот, фантастични ситуации и неочаквани обрати.
„Ако опростим нещата, може да се каже, че възприемаме света по четири различни начина: Какво е по това как изглежда?;  Какво си мислим, че е?; . Какво трябва да е?;  Какво е всъщност? Разбира се, почти винаги се опитваме да съберем четирите подхода, не само за да проумеем цялостно нещата, но и за да постъпим правилно. За жалост не рядко поне едно от изброените остава… неизвестно, което може да преобърне всичко с главата надолу, въпреки, че може би знаем останалите три“, споделя Асен Сираков и допълва: „Да не говорим, че какво по-хубаво от това в едно семейство всички да имат възможност по отделно и заедно да четат едно, макар и разделено на четири истории, произведение, да обменят мисли, да коментират и всеки сам за себе си да прави изводи и да определя своите предпочитани!“
По време на партито децата ще бъдат напътствани и забавлявани от Принцесата на книгите Атеа и ще научат от автора и издателя Делян Илиев как се прави детска книжка: дългият път, която изминава една творба за деца от написването, илюстрирането и отпечатването й до достигане на лавиците в книжарницата. 
Викторина с десетки въпроси ще провокира малчуганите и техните родители да спечелят детски книжки, пъзели, аксесоари за устройства и други предметни награди.
Входът за книжния купон на малки и големи, който ще продължи два часа, е свободен.
При неблагоприятни метеорологични условия събитието ще се  проведе в по същото време в салона на Народно читалище „Надежда 1869“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.