28.05.2021 12:00

Старият физкултурен салон в Дебелец става мултифункционален спортен център

Легендата Любо Ганев разгледа залата, в която ще тренират млади волейболисти

Напредва изграждането на новия Мултифункционален спортен център в Дебелец. В непосредствена близост до Велико Търново младите спортисти от старата столица и съседното градче ще могат да тренират волейбол, муай-тай, бадминтон и други спортове.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов разговаря по темата с именият волейболист и председател на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, който гостува в града по покана на общинския съветник Георги Недев. Легендарният волейболист посети на място бъдещата спортна зала и даде ценни съвети за вида на настилката, за системите за отопление и вентилация. Любо Ганев увери, че Федерацията подкрепя и ще помага за реализацията на амбициозния проект.
За създаването на съвременния спортен център се извършва основен ремонт на физкултурния салон в градчето. Подменена е дограмата, напредва ремонтът на покрива, предстои смяна на електрическата инсталация. Финансирането е осигурено от Община Велико Търново, както и от Кметство Дебелец, поясни кметът на градчето Снежана Първанова.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.