20.05.2021 16:00

Звездно изпращане ще зарадва 750 абитуриенти във Велико Търново

750 зрелостници изпраща Велико Търново тази година. За единадесета поредна година в Старата столица ще има абитуриентски дефилета – те ще бъдат на 23, 24 и 25 май. Младите хора ще преминат по 250-метровия червен килим под овациите на жителите и гостите на старопрестолния град.
Тържествените абитуриентски изпращания ще са пред МДТ „Константин Кисимов“. Част от церемонията е и връчването на лентите на пълните отличници. Всеки зрелостник ще получи и специално послание от кмета на Велико Търново Даниел Панов.
На 23 май от 18:15 ч. по червения килим ще дефилират дванадесетокласниците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.
В 18:00 ч. на 24 май е изпращането на абитуриентите от СГИ по икономика, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГСАГ „Ангел Попов“, Спортно училище „Георги Живков“, СУ „Емилиян Станев“ и ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Тогава ще бъде връчена и Наградата „24 май“ за изявен зрелостник.
От 18:15 ч. на 25 май е изпращането на зрелостниците от ПМГ „Васил Друмев“, СУ „Вела Благоева“, ПГЕ „Александър Попов“, ПГ по моден дизайн и ЧПГ – АК „Аркус“.
Дефилетата са организирани от Община Велико Търново, а за спокойното им протичане е създадена необходимата организация с институции, училища и партньори. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.