05.01.2021 16:00

Премиерът Бойко Борисов с висока оценка за обновяването на най-голямото великотърновско училище

Премиерът Бойко Борисов даде висока оценка за обновяването на най-голямото училище във Велико Търново – СУ „Емилиян Станев“, което бе основно ремонтирано. Кметът на Велико Търново Даниел Панов запозна Борисов с характера на ремонтните дейности, завършили през август миналата година. Външните стени са топлоизолирани, подменена е дограмата, новата отоплителна инсталация е с автоматично управление на топлоподаването. Система от слънчеви колектори осигурява топла вода за плувния басейн и помещенията към него, монтирана е и съвременна климатична камера от най-висок клас. Нова вентилационна инсталация с климатична камера е внедрена и в двата физкултурни салона. Цялата инвестиция е за близо 1,2 милиона лева.
Директорът Кина Котларска бе категорична, че се спазват всички противоепидемични мерки. В училището е инсталирана термокамера, дворът е разпределен по сектори за паралелки, създаден е и график за посещение на столовата. Над 97% от децата от първи до четвърти клас отново са на училище, посочи Кина Котларска.
Министърът на образованието Красимир Вълчев потвърди, че за обучението от 5 до 12 клас предстои да се направи преценка идната седмица след анализ на ситуацията, която се следи ежедневно.
Министърът на финансите Кирил Ананиев сподели, че диалогът между изпълнителната и местната власт е на много добро ниво. Той подчерта, че държавата инвестира в доста проекти, благодарение на които се подобрява животът на хората в цялата страна. Тази година общините ще получат допълнително финансиране в размер на 730 млн. лв., което ще подобри услугите за хората.
Даниел Панов сподели също, че вече е завършено предпроектното проучване за изграждането на северен пътен възел в подножието на крепостта Трапезица и предстои разглеждането му от АПИ. Съоръжението ще е част от връзката на АМ „Хемус“ с Велико Търново. Изграждането на магистралата напредва с бързи темпове, а аутобанът е сред приоритетните проекти на правителството в сферата на инфраструктурата. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.