16.11.2020 16:00

2000 тона материали срещу лед са осигурени във Велико Търново, 20 машини са в готовност

Въведени са и 24-часови дежурства

2000 тона материали срещу лед и сняг вече са осигурени за улиците, тротоарите и обществените пространства във Велико Търново. Създадена е необходимата организация за предстоящия зимен сезон, 20 машини на фирмата, ангажирана със снегопочистването и зимната поддръжка на пътната мрежа са приведени в пълна готовност и са обслужени да излязат във всеки един момент, когато е необходимо.
От 15 ноември са въведени и 24-часови дежурства. Метеорологичните условия се следят постоянно – както валежната обстановка, така и прогнози за нощни понижения на температурите, създаващи рискове от заледявания.
В пълна готовност е и общинското предприятие „Зелени системи“, което отговаря за тротоарите, стълбищата и обществените пространства. Малогабаритни машини за снегопочистване са осигурени за улиците в кв. „Варуша“.
С техника в готовност и достатъчно количество материали против заледяване разполага и фирмата, която отговаря за поддръжката на общинската пътна мрежа.
От експлоатационните дружества имат сформирани дежурни екипи, които да реагират максимално бързо при проблеми с енергоснабдяването, водоподаването и съоръженията по газопреносната мрежа. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.