31.03.2020 15:00

Община Велико Търново изготви класирането на кандидатите по Пилотната схема за преход към алтернативни форми на отопление

Община Велико Търново изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, замърсяващи околната среда. Приемът на заявления за участие в Пилотната схема на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ продължи от 15 януари до 16 март.
Класирането на кандидатите в Пилотна схема е публикувано в официалния интернет портал на Община Велико Търново, на адрес:
https://www.veliko-tarnovo.bg/media//filer/2020/03/31/klasirane-life-project.pdf
В настоящия етап – Пилотна фаза, ще бъде приложен за първи път разработеният подход за смяна на старите печки. В последващата Основна фаза ще се подменят отоплителните уреди на още 478 домакинства.
Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтаж и демонтаж на старите печки. Петгодишен е гаранционният срок.
Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация.
Проектът на Схемата с всички приложени документи за обществените консултации, както и списък с класираните кандидати по пилотната фаза е публикуван на сайта на общината, на адрес: 
https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.