26.03.2020 18:00

„Престиж-96“ АД дарява средства за два респиратора

Една от най-големите компании във Велико Търново и в България в сферата на хранително-вкусовата промишленост – „Престиж-96“ АД, дарява средства за закупуването на два апарата за изкуствена белодробна вентилация и два монитора за пациенти. Медицинската апаратура, която е на водещи европейски производители, ще бъде безвъзмездно предоставена на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в старопрестолния град.
Дарението се осъществява със съдействието на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Видът и моделите на медицинското оборудване са предварително съгласувани и одобрени от завеждащия реанимационния сектор в областната болница д-р Сибила Маринова.
„В историята на българския народ има една много важна поука – винаги, когато сме си подавали ръка, когато ни е обединявала общозначима кауза и тя е била над всичко останало, тогава сме се справяли дори и с най-трудните предизвикателства. Сега най-важно е здравето на хората. А солидарността, грижата и подкрепата за нуждаещите се, добротата – те са сред онези непреходни общочовешки ценности, които движат човечеството напред. Благодаря на всички, които помагат. Заедно ще се справим!, коментира кметът на Велико Търново Даниел Панов.
„В момента живеем и работим в безпрецедентна ситуация, във време на голям стрес и несигурност. На изпитание е поставено не само нашето здраве, но и нашата етика, отговорност, дисциплинираност, професионализъм, съчувствие, човечност. Във време на криза и извънредно положение е повече от задължително да си подадем ръка за помощ. Ще ни бъде трудно, но ще преминем и през тази криза, ще научим нови умения, ще намерим нови решения и възможности! Грижата за здравето и живота на хората сега е най-важна, затова призовавам всички стриктно да спазваме разпоредбите на Националния оперативен щаб и държавните органи!“, споделя Дарина Стоянова, изпълнителен директор на компанията.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.