27.12.2019 16:00

На нов тепих тренират състезатели по свободна борба от Велико Търново

На нов тепих тренират вече момчетата и момичетата от три великотърновски клуба по свободна борба. Новата придобивка за залата за тренировки, намираща се в южния сектор на Спортен комплекс „Ивайло“, е осигурена от Министерството на младежта и спорта след среща между кмета на Велико Търново Даниел Панов, министър Красен Кралев и спортни деятели, провела се преди малко повече от два месеца.

Тогава спортният министър Красен Кралев посети Велико Търново и пое ангажимент да осигури тепих за борците, нов килим за клуба по художествена гимнастика и средства за ремонт на северните зали на комплекса.

Тепихът, пристигнал в старопрестолния град в навечерието на Коледа, е най-ново поколение и е лицензиран от ФИЛА за международни първенства. Той включва покривка 12 на 12 метра и 72 броя дюшеци 100 на 200 сантиметра. Новата придобивка вече се ползва от младите борци от клубовете „Етър- Виктори 2011“, „Илия Павлов“ и „Царевец Етър- 93“. С поставянето му залата вече предлага още по-добри възможности за подготовка на спортистите.

За новия килим за залата по художествена гимнастика също са осигурени средства по програмата на Министерството на младежта и спорта за финансирането на спортните клубове. Доставката му на стадион „Ивайло“ в началото на следващата година.

Пред финализиране е и проектът за цялостна реконструкция на северните зали на комплекса. Предвидени са следните дейности - топлоизолация, газифициране, нови покривни панели, вътрешен ремонт и т.н. В северната част на стадиона са разположени зали по борба, бокс, вдигане на тежести и спортна стрелба, с прилежащи съблекални и санитарни възли.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.