24.12.2019 11:00

Празнично обръщение на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов

Уважаеми великотърновци,

Скъпи приятели,

Все по-малко часове остават до най-светлия християнски празник, обичан от всички – Рождество Христово! Все по-силно става вълнението, което всеки от нас изпитва!

На Бъдни вечер и на Коледа семействата се събират и сплотяват, а доброто, вярата, надеждата и любовта изпълват душите и домовете ни.

Рождество Христово е най-светлият и обичан празник, защото е свързан и възвеличава именно онези непреходни, общочовешки ценности, които са били движеща сила на човечеството през всичките две хилядолетия досега, които са същината и на българщината. Всеки от нас ги носи дълбоко в себе си!

Нека отворим сърцата си за доброто. Нека всеки ден и без повод правим добрини. Нека помагаме и подкрепяме хората, които изпитват затруднения. „Добротата е език, който глухият може да чуе и слепият може види“, пише Марк Твен. А още по-силно и винаги актуално ще звучат думите на Радичков: „Добрия човек ще познаеш по огъня. Злите хора оставят след себе си пожарище. Добрият човек оставя отподире си огнища“.

Пожелавам на всички вас да създадете своите огнища, които винаги да тлеят и никога да не угасват, край които да бъдете с вашите най-близки и обичани хора. Възпитавайте в този дух и по тези ценности децата, учете ги, че семейството, единството, добротата – това са най-стабилните опори на всеки дом, а оттам и на цялото общество!

Велико Търново изпраща една добра година, в която заедно работихме за по-добрия облик на Историческата и духовна столица на България, за цялата община. Заедно и в диалог ще продължим и през 2020-а година, за да бъде тя още по-силна и успешна!

Бъдете с вашите най-близки хора в тихата и свята нощ на Рождество Христово! Учете децата да пазят българските традиции и обичаи, да се гордеят, че са великотърновци и българи!

Пожелавам на всички щастливи и весели празници! Нека домовете ви бъдат озарени от светлината, носена от Иисус Христос и изпълнени с топлина!

Обичайте и бъдете обичани!

Да ни е честито Рождество Христово!

Здрава и щастлива да е новата 2020 година!

 

Даниел ПАНОВ

Кмет на община Велико Търново

Председател на Националното сдружение на общините в Република България

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.