18.12.2019 12:00

Шампионът по стрелба Самуил Донков и плувецът Здравко Баблаков са спортисти на годината на Велико Търново

Шампионът по спортна стрелба Самуил Донков е спортист на Велико Търново за 2019 година в категорията за мъже и жени. За трета поредна година плувецът Здравко Баблаков от клуб „Боляри 2009“ грабна приз №1 при номинациите за юноши и деца. Статуетките им бяха връчени по време на тържествена церемония в общината.

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова приветства всички спортисти и техните треньори и ги поздрави от името на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Тя подчерта, че успехите на всички състезатели са гордост за Старата столица и утвърждават имиджа и реномето на града в областта на спорта както в страната, така и извън пределите ѝ. Поздрав отправи и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Втора позиция в категорията за жени и мъже бе отредена за лекоатлета Деян Гемижев, а на трето място бе класиран четирикратният носител на приза „Спортист на годината“ – боксьорът Тинко Банабаков. На четвърта позиция е Цветелина Цанева – конен спорт, пети е автомобилният състезател Мирослав Ангелов, шести – Никола Викторов /борба/, а седми – пилотът Емил Денев. Всички номинации бяха общо 11 на брой.

При юношите и децата второто място е за плувецът Симеон Събев, а състезателката по конен спорт Анна Ангелова зае третата позиция. Четвърти бе класиран Данислав Арсов /картинг/, пети – Марин Маринов /борба/, шеста е Калина Козлева /спортна гимнастика/, а седми е плувецът Тонислав Събев. В категорията бяха номинирани общо 18 млади състезатели.

Треньор на годината на Велико Търново стана Калояна Крумова-Цончева от клуба по спортна гимнастика „Етър Стил 2000“.

За трета поредна година бе връчена наградата за млад футболист „Трифон Иванов“ – неин носител е младата надежда на ФК „Етър ВТ“ Калоян Ненчев.

Сред гостите на церемонията бяха общински съветници, изявени великотърновски спортисти и спортни деятели.

Инициативата „Спортист на годината” е създадена през 2000 г. по идея на ресорните журналисти Петко Павлов и Анатоли Петров. Днес подкрепената от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов анкета е сред значимите за обществеността събития.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.