05.12.2019 16:00

За деветнадесета поредна година изявен студент получи Академичната награда на Община Велико Търново

Елица Топалова – абсолвент и отличник от Филологическия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, е носителят на Академичната награда на Община Велико Търново за 2019 година. Кратката церемония по връчване на отличието бе част от тържественото заседание в Алма-матер по случай предстоящия Студентски празник – 8 декември. То бе открито от ректора проф. Христо Бонджолов.
Наградата е с парична равностойност от 5000 евро, а номинацията на Елица Топалова бе на Академическия съвет на Великотърновския университет. Отличничката бе удостоена от заместник-кмета проф. Георги Камарашев и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.
Сред гостите на празника бяха областният управител проф. Любомира Попова, представители на академичната общност и обществените среди. Отслужен бе и благослов, а десетки студенти получиха награди и стипендии за постигнатите през последните 12 месеца успехи.
Поздрав по случай Студентския празник отправи и кметът Даниел Панов чрез официалната си страница във Фейсбук. „Този ден винаги носи особена енергия на Велико Търново - град с ярки традиции в областта на висшето образование, със силна академична общност и един от най-големите студентски центрове в България. Да бъдем университетски град, е привилегия. Академичната награда, която се връчва за 19-а поредна година, е един от изразите на подкрепа от страна на местната власт към академичната общност и студентите, към младите хора и образованието. Пожелавам на студентите да празнуват бурно, но и разумно. Поздравявам всички млади хора, които днес получиха награди и стипендии за постигнатите успехи“, бе посланието на Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.