18.07.2019 15:00

Регионалното министерство ще търси цялостно решение за южния вход на Велико Търново и Присовските завои

Добрата новина идва след поставяне на въпроса от кмета Даниел Панов

Цялостно решение за ново трасе на Присовските завои и южния вход на Велико Търново ще търси Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това обяви в Старата столица регионалният министър Петя Аврамова, а добрата новина идва, след като кметът Даниел Панов проведе разговори с нея относно необходимостта от реконструкция на натоварения пътен участък.
Южният вход на Велико Търново е част от международния транспортен коридор Русе – Свиленград, а проблемът с изправянето на Присовските завои стои повече от 20 години. Отсечката е част от републиканската инфраструктура и включва два мост – над р. Янтра и над жп линията.
За необходимостта от цялостно решение за тази част от републиканската инфраструктура Панов сезира както министерството, така и пътната агенция, а повод бе намерението на АПИ за реконструкция на по-малкото от двете от мостови съоръжения – над железопътното трасе.
Даниел Панов благодари на Петя Аврамова за добрия диалог, който е установен между регионалното министерство и Община Велико Търново. Министър Аврамова поясни, че по въпроса с новото проектиране на пътния участък ще се работи съвместно с общината и също подчерта добрите отношения между двете институции.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.