17.07.2019 17:00

Даниел Панов сезира регионалното министерство и пътната агенция за изправянето на опасните Присовски завои

Кметът на Велико Търново Даниел Панов сезира Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и Агенция „Пътна инфраструктура“ за необходимостта от изправяне и разширяване на Присовските завои. В становището на Панов е посочена необходимостта от цялостен ремонт на южния вход на Велико Търново. Темата Панов обсъди и с директора на Областното пътно управление Венцислав Ангелов.

Поводът е намерението на АПИ за реконструкция на моста над жп линията в района на хлебозавода. Съоръжението е част от главния път Русе – Велико Търново – Габрово/Гурково, в който влизат и Присовските завои.

В становището Панов подчертава, че е удачно планираните дейности да не се ограничат само до ремонт на моста, а да бъдат вкарани в по-голям проект, който да обхване Присовските завои. Въпросът за изправянето им стои повече от 20 години насам, създадени са и няколко идейни проекта. „Това ще подобри както проходимостта на главния път, отвеждащ към проходите „Хаинбоаз“ и „Шипка“, а също ще ограничи значително рисковете от пътно-транспортни произшествия“, категоричен е кметът на Велико Търново.

Към настоящия момент не е взимано решение за затварянето на пътя в района на южния вход на града. Въпросите с организацията на движение ще бъдат обсъдени след проектирането на строителните работи за участъка и обхванатите обекти, част от републиканската инфраструктура.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.