25.06.2019 14:00

От утре затварят пътя край манастира „Великата лавра“ във Велико Търново

Временната организация на движението е заради укрепване на свлачище

От утре /26 юни/ ще бъде затворен пътят край средновековния манастирски комплекс „Великата лавра“ във Велико Търново, част от който е и църквата „Свети Четиридесет мъченици“. Това се налага заради дейностите по укрепване на свлачището и възстановяване на засегната част от улица „Свети Климент Охридски“. Проектът на Общината предвижда изпълнение на пилотна система над 140 отделни елементи и укрепителни съоръжения. Финансирането в размер на 600 000 лева е осигурено от правителството.
Строителните работи налагат временна организация на движението – улица „Свети Климент Охридски“ ще бъде затворена за движение от площад „Цар Асен I” до каменния мост в квартал „Асенов“. Обходният маршрут за пътуващите по направления към и от Арбанаси и Горна Оряховица е следният: Южен пътен възел – главен път Велико Търново – Варна – с. Шереметя – с. Арбанаси /двупосочно/.
От утре се променят и част от маршрутите на движение на градския транспорт. Крайна спирка на автобусна линия №50 става площад „Цар Асен I”. Автобусна линия №110 на курсовете в 5,41ч. и 6,41ч. от кв. „Чолаковци“ ще достига до обръщалото си кв. „Асенов“ по улиците „Читалищна“, „Михаил Кефалов“ и по обходния път зад крепостта Царевец. През останалото време /от 7,41ч. до 19,41ч./ крайна точка на тази линия става площад „Цар Асен I“.
Квартал „Асенов“ ще бъде обслужван от градска линия №5. Временна крайна спирка на автобусите ще бъде обособена на паркинга до църквата „Св. св. Петър и Павел“ – срещу Помощно училище „Теодосий Търновски“. Към центъра на града и кв. „Колю Фичето“ те ще се връщат през кв. „Света гора“, ул. „Магистрална“, Южния пътен възел и ул. „Христо Ботев“.
Временната организация ще е в сила до приключване на строителните работи.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.