30.05.2019 09:00

Детски празник „Приказно ревю” по повод Международния ден на детето - 1-ви юни

дата: 31.05.2019 г. място: Парк „Дружба”, гр. Велико Търново начален час: 17.30 ч.

Във връзка с предстоящия празник 1 юни – Mеждународен ден на детето, в подкрепа на приза „Община приятел на детето”, с който Община Велико Търново е удостоена и във връзка с отбелязване на 30 години от приемане на Конвенцията на ООН за правата на детето, Дирекция „Социални дейности и здравеопазване”, при Община Велико Търново организира Детски празник „Приказна ревю”, което ще се проведе на 31.05.2019 г./петък/ от 17:30 ч. в Парк „Дружба”, гр. Велико Търново. При лоши метеорологични условия, празникът ще се проведе в Голяма зала на Община Велико Търново.
Празничната програма ще се състои от нестандартно модно ревю, в което ще вземат участие над 150 деца и младежи от Центровете за работа с деца и младежи и социалните услуги за деца и младежи, функциониращи на територията на Община Велико Търново. Те ще дефилират с изработени от тях тоалети на приказни герои, от подръчни и отпадъчни материали.
В модното ревю ще бъдат представени 23 тоалета на приказни герои, които ще бъдат оценявани от компетентно жури. Участниците ще се състезават в следните категории:
- „Най-атрактивен тоалет”;
- „Най-автентичен тоалет”;
- „Най-забавен герой”;
- „Най-артистичен герой“;
- „Любимец на публиката”.
На децата и младежите ще бъде предоставена възможност да изявят своите таланти. Те са ни подготвили богата програма от песни, танци, скечове и стихотворения. За всички участници са подготвени много изненади и награди.
За доброто настроение на участниците екипите на „Общностен център за деца и родители „Царевград”, „Център за социална рехабилитация и интеграция“ за деца и младежи с увреждания и „Център за обществена подкрепа“, гр. Велико Търново, бул. „България“ № 24 ще организират различни занимания по интереси.
В празничната програма ще се включат и Фондация „Happy Mums“ с Happy Kanga Mums тренировки – безопасна и забавна следродилна тренировка за майки и бебета. Фондация „Искам бебе“ ще вземе участие в мероприятието, чрез провеждането на информационна кампания за дейностите, които реализира.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.