21.01.2013 15:37

Състоя се заседание на комисия за решаване на проблема с хората, живеещи в изгорелите бараки в квартал „Асенов”

  Кмета на Община Велико Търново Даниел Панов свика спешно работна комиссия, която трябва да помогне на хората, живяли в бараките, които изгоряха в събота. В работата на комисията взеха участие директори на дирекции от общинска администрация и предтавители на семействата, обитавали бараките.

Кмета възложи спешно да се уточни какво трябва да се направи за децата, които ходят на училище. Ще им бъдат осигурени необходимите учебници и учебни пособия.

Разпоредено беше незабавно да бъдат предприети необходимите мерки, за да бъдат извадени временни документи за самоличност на всички, които нямат. Онези, които не са картотекирани ще бъдат картотекирани.

Кмета на общината заяви готовност да потърси съдействие и помощ от работодателите на хората, живеещи в бараките. БЧК предоставят своят склад, за да си изберат пострадалите от пожара хора дрехи по размер, завивки и постелъчно бельо.

Ще бъдат разчистени останките от пожара и отпадъците ще бъдат извозени.

Ще бъде направен ремонт на останалите бараки и ще бъдат проверени електрическите им инсталации.

Кмета разпореди да бъде направена проверка чия собственост е парцела, върху който са построени бараките, за да се прецени какви мерки могат да бъдат предприети в бъдеще за трайно решаване на проблема.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.